Prijedlog za ručak: Juneći gulaš

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

500 g junetine,

250 g crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

1 kašičica suhog začina,

1 kašičica začinske paprike,

malo bibera,

2 lovorova lista,

300-400 ml tople vode.

Priprema:

  1. Na ulju propržite sitno isjeckane crni i bijeli luk. Dodajte meso prethodno isjeckano na kockice. Promiješajte pa stavite poklopac i ostavite na umjerenoj temperaturi. Nakon desetak minuta nalijte oko 100 ml tople vode. Promiješajte i poklopite.

2. Promiješajte svakih 10-15 minuta i provjerite da li je voda isparila i prema potrebi dolijte još. Nakon jedan sat dodati suhi začin, začinsku papriku, malo bibera i lovorov list. Dodati još vode i ostaviti da se kuha. Nakon sat i po voda je isparila, od luka se napravila kašica i gulaš je gotov

Preporučujemo