Sastojci:
350 g tjestenine,
250 g zamrznutog graška,
500 g mljevenog junećeg mesa,
1 veća crvena paprika isjeckana na kocke,
6 dl paradajz sosa,
1 glavica crnog luka,
4 kašike maslinovog ulja,
pola veze peršuna,
so i
biber.
Priprema:
1. U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputstvu sa pakovanja i procijedite. Obarite grašak i procijedite.
2. U šerpi u kojoj ste kuhali tjestenine zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi i propržite meso oko 5 minuta. Potom dodajte sjeckani crni luk i papriku, te dinstajte desetak minuta, pa umiješajte paradajz sos.
3. Kuhajte oko 20 minuta na umjerenoj temperaturi. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i grašak, posolite i pobiberite po želji i dobro promiješajte. Na kraju začinite sjeckanim peršunom i poslužite toplo.