Sastojci:

300 g brokule,

pola glavice luka sitno nasjeckanog,

2 jaja,

150 g zobenog brašna,

150 g očišćenog kuhanog kestena,

ulje za prženje,

so i

biber po ukusu.

Priprema:

1. Popržite luk na malo masnoće i ostavite da se malo ohladi. Brokulu nakidajte na sitno pa skuhajte.
2. Kad je gotovo procijedite i narežite nožem na što sitnije komade.
3. Skuhane kestene ogulite i protisnite vilicom dok ne dobijete kremastu smjesu.
4. Dva jaja umutite i pomiješajte s isjeckanom brokulom, zobenim brašnom, kestenima i ohlađenim lukom. Dobro izmiješajte smjesu dok ne postane potpuno homogena.
5. Posolite i pobiberite po ukusu pa još jedanput promiješajte.
6. Među dlanovima oblikujte pljeskavice i pecite po 2-3 minute sa svake strane, odnosno dok pljeskavice ne dobiju boju meda.