Probajte prokulice s lješnicima

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g prokulica,

200 g kiselog vrhnja,

2 jaja,

60 g oguljenih lješnika,

1/2 kašike sjeckanog bijelog luka,

1/2 kašike peršuna,

1 kašika ribanog parmezana,

so,

biber.

Priprema:

1. Prokulice oprati i očistiti pa ih kratko prokuhati u vodi.
2. Lješnike samljeti (neke ostaviti da budu krupniji).
3. Pomiješati kiselo vrhnje, jaja i lješnike. Sve dobro sjediniti pjenjačom te dodati bijeli luk, peršun, so i biber.
4. U vatrostalnu posudu rasporediti pripremljene prokulice pa ih preliti pripremljenom smjesom od vrhnja. Jelo posuti ribanim parmezanom.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ako vam vrhnje prebrzo počne hvatati boju, prekrijte jelo folijom i nastavite ga peći.

Preporučujemo