Sastojci:
3 komada pilećih prsa,
50 g suhog mesa,
1 kuhano jaje,
100 g paštete,
100 g salame,
1 labla,
5 krompira,
100 ml mlijeka,
peršun, ulje,
so, vegeta, biber.
Priprema:
- Pileće meso zasjeći po dužini, izlupati i posoliti. Lablu izdrobiti na komadiće i potopiti u mlijeku pa, kad upije, ocijediti od viška mlijeka i staviti u posebnu posudu.
- Dodati paštetu, sitno sjeckano suho meso i salamu, sitno sjeckano kuhano jaje, peršun, so i biber i sve dobro sjediniti. Ovom smjesom filovati piletinu i uviti u rolat.
- Pričvrstiti čačkalicama i staviti u nauljenu tepsiju. Oprane i oguljene krompire isjeći na komade i dodati u tepsiju. Naliti sa oko 250 ml vode i povegetiti. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.