Sastojci: 10 zelenih paprika, glavica luka, 1 kg mljevene junetine ili teletine, 1 dl ulja, 2 dl pasiranog paradajza, kašika sjeckanog peršuna, 80 g sirove riže, so, biber, čehno bijelog luka, mljevena crvena paprika, 0,5 dl bijelog vina, jaje.
Priprema:
- Paprikama odrežite vrh i izdubite sredinu. Dinstajte sjeckani luk na ulju, dodajte meso i dinstajte 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Mesu dodajte rižu, so, biber, protisnuti bijeli luk, jaje i mljevenu papriku. Filujte paprike.
- Posudu za pečenje premažite uljem, pa posložite punjene paprike. Zalijte pasiranim paradajzom, pospite sjeckanim peršunom i dolijte malo vode. Po vrhu poprskajte ostatkom ulja i pospite s malo crvene paprike.
- Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni, dolijevajući prema potrebi vodu, a zadnjih 10 minuta zalijte bijelim vinom.