Punjene paprike

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

500 g mljevenog mesa,

12 paprika babura,

1 šoljica riže,

2 glavice isjeckanog crnog luka,

suhi biljni začin,

crvena paprika, biber.

 

Sos od paradajza: 100 ml ulja, 3 kašike brašna, 500 ml pasiranog paradajza, 1 l vode, 1 kašika šećera, suhi biljni začin, biber.

 

Priprema:

 

  1. Punjene paprike: Sve sastojke za punjenu papriku izmiješati i ostaviti u frižider da odstoje jedan sat. Potom napuniti očišćene paprike i složiti ih u dublju šerpu, da budu uspravno.

 

  1. Sos od paradajza: Propržiti brašno na ulju. Sipati paradajz pa dodati vodu. Sve izmiješati. Dodati jednu kašiku šećera, suhi biljni začin i biber po želji. Staviti da prokuha, uz povremeno miješanje. Kada prokuha, skloniti s vatre i preliti preko paprika.

 

  1. Krčkati na laganoj vatri dva sata.

Preporučujemo