Punjene teleće šnicle za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 velike teleće šnicle,

200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir),

200 g starog kajmaka,

200 g suhog mesa,

1 šolja brašna,

1 šolja prezle,

3 jaja,

1 šolja ulja,

so,

biber.

Priprema:

1. Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.

2. Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.

3. Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.

4. Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.

5. Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.

Preporučujemo