Sastojci:

 

2-3 glavice crvenog luka,

2-3 čehna bijelog luka,

4-5 tikvica,

2-3 fileta piletine,

so, biber, crvena paprika,

kečap,

2 dl kisele pavlake.

 

Priprema: 

 

  1. Na ulju propržite crveni luk, dodajte bijeli luk, a tikvice operite, izrežite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamca, pa izdubljeni dio tikvica isjeckajte na kockice i dodajte u luk.

 

  1. Pileće meso posebno skuhajte, isjeckajte na kockice i dodajte prethodnoj smjesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte crvenu papriku, posolite i pobiberite.

 

  1. Punite tikvice ovom smjesom, poredajte ih u vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratite u rernu da se još malo zapeku.