Punjeni krompir za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

3 veća krompira,

200 g mljevenog mesa,

1/2 glavice crnog luka,

1 kašika mješavine suhih začina,

100 g kačkavalja,

peršunov list,

3 kašike riže,

1 kašičica mljevene crvene paprike,

300 ml vode,

100 ml ulja,

1 jaje,

1 pavlaka.

Priprema:

1. Očistite krompir i u vatrostalnu posudu stavite polovine krompira, nalijte vodom i dodajte suhe začine pa prekrijte alu-folijom i stavite da se peče.
2. Poslije 30 minuta izvadite krompir i ostavite da se hladi.
3. Dok je krompir u rerni, pripremite punjenje. Propržite sitno isječeni luk, pa dodajte meso, rižu, so, papriku i malo vode i stavite sve zajedno da se prodinsta.
4. Krompir kašičicom izdubite po sredini i napunite smesom pa ga poslažite ponovo u vatrostalnu posudu i dodajte ulje.
5. Krompir vratite u rernu na još 20 minuta pa ga izvadite i prelijte umućenim jajetom i pavlakom i vratite još desetak minuta.
6. Opet izvadite pa pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se otopi.

Preporučujemo