Sastojci:
3 veća krompira,
200 g mljevenog mesa,
1/2 glavice crnog luka,
1 kašika mješavine suhih začina,
100 g kačkavalja,
peršunov list,
3 kašike riže,
1 kašičica mljevene crvene paprike,
300 ml vode,
100 ml ulja,
1 jaje,
1 pavlaka.
Priprema:
1. Očistite krompir i u vatrostalnu posudu stavite polovine krompira, nalijte vodom i dodajte suhe začine pa prekrijte alu-folijom i stavite da se peče.
2. Poslije 30 minuta izvadite krompir i ostavite da se hladi.
3. Dok je krompir u rerni, pripremite punjenje. Propržite sitno isječeni luk, pa dodajte meso, rižu, so, papriku i malo vode i stavite sve zajedno da se prodinsta.
4. Krompir kašičicom izdubite po sredini i napunite smesom pa ga poslažite ponovo u vatrostalnu posudu i dodajte ulje.
5. Krompir vratite u rernu na još 20 minuta pa ga izvadite i prelijte umućenim jajetom i pavlakom i vratite još desetak minuta.
6. Opet izvadite pa pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se otopi.