Sastojci:

400 g mrkve,

manja glavica brokule,

nekoliko listova svježeg peršuna,

1 limun,

2 čehna bijelog luka,

nekoliko manjih glavica luka,

20 g đumbira,

2 kašike soja-sosa,

3 kašike ulja,

50 g maslaca,

biber,

kašika meda,

350 g purećih prsa,

3 kašike gustina,

30 g susama.

Priprema:

1. Pureća prsa omekšati čekićem za šnicle i isjeći na trake. Meso uvaljati u gustin pomiješan sa susamom i pržiti desetak minuta na dvije kašike vrelog ulja.

2. Očišćenu mrkvu isjeći na štapiće, a luk očistiti od ljuske i ostaviti cijele glavice.

3. Na rastopljenom maslacu pržiti povrće oko pet minuta stalno miješajući. Dodati kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promiješati, dodati odvojene cvjetove brokule, pržiti još malo pa skloniti sa ringle.

4. U odvojenoj posudi pomiješati kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani bijeli luk, nastrugani đumbir i isjeckani peršun. Sve izmiješati i sosom preliti meso i povrće.