Sastojci:
400 g mrkve,
manja glavica brokule,
nekoliko listova svježeg peršuna,
1 limun,
2 čehna bijelog luka,
nekoliko manjih glavica luka,
20 g đumbira,
2 kašike soja-sosa,
3 kašike ulja,
50 g maslaca,
biber,
kašika meda,
350 g purećih prsa,
3 kašike gustina,
30 g susama.
Priprema:
1. Pureća prsa omekšati čekićem za šnicle i isjeći na trake. Meso uvaljati u gustin pomiješan sa susamom i pržiti desetak minuta na dvije kašike vrelog ulja.
2. Očišćenu mrkvu isjeći na štapiće, a luk očistiti od ljuske i ostaviti cijele glavice.
3. Na rastopljenom maslacu pržiti povrće oko pet minuta stalno miješajući. Dodati kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promiješati, dodati odvojene cvjetove brokule, pržiti još malo pa skloniti sa ringle.
4. U odvojenoj posudi pomiješati kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani bijeli luk, nastrugani đumbir i isjeckani peršun. Sve izmiješati i sosom preliti meso i povrće.