Sastojci:
200 g špageta,
400 g purećih prsa,
3 kašike vina,
1/2 kašičice đumbira u prahu,
1 kašika suhog začina, ulje,
3 kašike soja-sosa,
150 g kukuruza šećerca,
100 g buranije,
100 g crvene paprike,
100 g crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
100 g mrkve,
1 kašika cvijetnog meda.
Priprema
1. Špagete skuhajte i ocijedite.
2. Bijelo meso narežite na rezance. Povrće očistite, operite i narežite na trakice. Buraniju i kukuruz obarite.
3. Meso ispecite u teflonskoj tavi na zagrijanom ulju i izvadite sa strane. Na istom ulju propržite povrće i sitno isjeckani bijeli luk.
4. Kada je gotovo, vratite meso, kuhanu buraniju i kukuruz. Dodajte začin, soja-sos, đumbir, med, vino i još malo prokuhajte.
5. U polovinu pripremljenog mesa i povrća umiješajte kuhane špagete, a zatim na njih rasporedite ostatak povrća i mesa pa toplo poslužite.