Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Rižoto od piletine i gljiva za ručak

po Vasa kuharica 24/01/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

pola kg pilećeg filea,

1 veliki luk,

1 žuta mrkva,

1 narandžasta mrkva,

pola kg sitnih šampinjona,

20 dkg bukovača,

1 tikvica,

temeljac ili 1 kocka,

1 dcl bijelog vina,

velika šoljica riže,

origano,

cimet,

đumbir,

crvena paprika,

mocarela u listićima.

Priprema:

1. Nasjeckajte luk na kockice. Jednu žutu i jednu narandžastu mrkvicu izrežite na kolutove i stavite da se dinsta na tri kašike maslinovog ulja. Pileći file narežite na deblje trakice i lagano posolite.
2. Kada luk potamni, dodajte tikvicu i dodajte kašiku crvene paprike. Dok tikvica omekša, dodajte pileći file i pustite da se dinsta u tekućini koju je povrće pustilo.
3. Gljive operite. Bukovače obrišite i odrežite deblje krajeve. Šampinjone ubacimo s piletinom i povrćem, jer njima treba duže da se izdinstaju.
4. Sada ubacite luk nasjeckan na sitno i podlijte temeljcem i 1 dcl bijelog vina. Dok se tekućina reducira, ubacite i ostale gljive. Stavite kuhati rižu i dok je dopola kuhana, prebacite je u zdjelu s piletinom i gljivama. Dodajte origano, cimet, đumbir i malo vegete.
5. Mocarelu u listićima narežite na sitne trakice i na skroz laganoj vatri pustite da se sjedini sa svim ostalim okusima, te zgusne rižu. Ugasite i ostavite da malo odstoji.

CimetMrkvaRižavino

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh