Sastojci:
pola kg pilećeg filea,
1 veliki luk,
1 žuta mrkva,
1 narandžasta mrkva,
pola kg sitnih šampinjona,
20 dkg bukovača,
1 tikvica,
temeljac ili 1 kocka,
1 dcl bijelog vina,
velika šoljica riže,
origano,
cimet,
đumbir,
crvena paprika,
mocarela u listićima.
Priprema:
1. Nasjeckajte luk na kockice. Jednu žutu i jednu narandžastu mrkvicu izrežite na kolutove i stavite da se dinsta na tri kašike maslinovog ulja. Pileći file narežite na deblje trakice i lagano posolite.
2. Kada luk potamni, dodajte tikvicu i dodajte kašiku crvene paprike. Dok tikvica omekša, dodajte pileći file i pustite da se dinsta u tekućini koju je povrće pustilo.
3. Gljive operite. Bukovače obrišite i odrežite deblje krajeve. Šampinjone ubacimo s piletinom i povrćem, jer njima treba duže da se izdinstaju.
4. Sada ubacite luk nasjeckan na sitno i podlijte temeljcem i 1 dcl bijelog vina. Dok se tekućina reducira, ubacite i ostale gljive. Stavite kuhati rižu i dok je dopola kuhana, prebacite je u zdjelu s piletinom i gljivama. Dodajte origano, cimet, đumbir i malo vegete.
5. Mocarelu u listićima narežite na sitne trakice i na skroz laganoj vatri pustite da se sjedini sa svim ostalim okusima, te zgusne rižu. Ugasite i ostavite da malo odstoji.