Sastojci:
350 grama riže,
1 l vode,
1 kašika suhog začina,
1,5 dl vrhnja za kuhanje,
200 g vrganja ili šampinjona,
pola glavice luka,
8 kašika ulja,
100 grama ribanca,
pola dl bijelog vina.
Priprema:
1. Narežite luk i prepržite ga na ulju te dodajte gljive izrezane na kriške. Dok puste vodu, zalijte ih vinom i dinstajte na laganoj vatri dok se vino ne ispari. Nakon toga dodajte opranu rižu, začinite, sve dobro pomiješajte, prelijte vrućom vodom, izmiješajte i kuhajte 15 do 20 minuta (tako dugo dok riža nije kuhana).
2. Kako voda isparava, morat ćete češće miješati, a pred sami kraj kuhanja i neprestano kako riža ne bi zagorjela.
3. Na samom kraju umiješajte vrhnje za kuhanje te, kada ponovno provri, skinite s vatre.
4. Poslužite na tanjiru, posipajte naribanim ribancem.