Rižoto s povrćem za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 crveni luk,

pola crvene i pola žute paprike,

200 g graška (može biti smrznuti)

200 g kukuruza u slanoj vodi,

100 g žutih mahuna,

200 g riže (integralne),

so,

biber,

2 kašike sezamovog ulja.

Priprema:

1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte papriku, grašak i kukuruz koji ste prethodno ocijedili. Smanjite temperaturu i dodajte mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.
2. Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2 do 3 minute. Prelijte mlakom vodom da prekrije sadržaj u tavici, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
3. Kad rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.
4. Prije posluživanja, ostavite da odstoji poklopljeno 10 do 15 minuta, da se sokovi povežu.

Preporučujemo