Sastojci:
1 crveni luk,
pola crvene i pola žute paprike,
200 g graška (može biti smrznuti)
200 g kukuruza u slanoj vodi,
100 g žutih mahuna,
200 g riže (integralne),
so,
biber,
2 kašike sezamovog ulja.
Priprema:
1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte papriku, grašak i kukuruz koji ste prethodno ocijedili. Smanjite temperaturu i dodajte mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.
2. Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2 do 3 minute. Prelijte mlakom vodom da prekrije sadržaj u tavici, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
3. Kad rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.
4. Prije posluživanja, ostavite da odstoji poklopljeno 10 do 15 minuta, da se sokovi povežu.