Sastojci:

1 komad janjećih prsa bez kosti,

3 čehna bijelog luka,

1 kašičica sušenih čili papričica u pahuljicama,

malo kopra,

korica jednog limuna,

biber i morska so.

Priprema:

  1. Komad mesa oblikujte da možete napraviti rolat. Položite ga na radnu površinu i pospite ravnomjerno bijelim lukom, čilijem, narendanom limunovom koricom, biljem i biberom. Čvrsto umotajte i zavežite na nekoliko mjesta kuhinjskim koncem.
  2. Pospite meso morskom solju i stavite u nauljenu tepsiju na isjeckano povrće.
  3. Stavite sve u rernu zagrijanu na 220 stepeni i pecite 20 do 30 minuta pa smanjite temperaturu na 160 stepeni i ostavite da se peče još 2 sata. Međutim, svakih pola sata zalijte rolovano meso tečnošću koja se nakuplja na dnu tepsije. Kada meso bude pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite 10-tak minuta, pa režite na kolutiće i služite.