Sastojci (za 10 osoba): 

 

20 dkg paradajz pirea,

50 dkg crnog luka,

70 dkg svježe paprike,

50 dkg tikvice,

20 dkg raštike,

1 kg svježeg paradajza,

5 g mljevenog bibera,

1,1 kg mljevene junetine,

3 dl ulja,

30 g soli,

20 dkg riže,

10 dg pavlake,

20 g suhog začina.

 

Priprema:

 

  1. Tikvice, paprike, raštiku, crni luk, paradajz napunite mljevenim mesom, rižom i začinima (so, biber, suhi začin).

 

  1. Sve kuhajte odvojeno, samo paradajz ispecite u rerni. Alevu papriku i paradajz pire prepržite na ulju i zalijte supom u kojoj se kuhalo povrće.

 

  1. Punjeno povrće zalijte saftom koji je prethodno napravljen i kuhajte 5 minuta. Poslužite s pavlakom.