Sastojci:

2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja bez okusa,

2 pileća prsa bez kostiju,

1 luk,

1 srednje velika mrkva narezana na kolutiće,

1 čehno bijelog luka,

pola šolje smrznutog graška,

pola prase,

3 jaja,

3 šolje naribane brokule,

2 kašike soja umaka,

so,

biber.

Priprema:

1. U većoj tavi ili woku na zagrijanom ulju pecite piletinu začinjenu solju i biberom. Pržite barem 5-6 minuta pa izvadite na tanjir.
2. U tavi dinstajte luk nekoliko minuta pa dodajte grašak i mrkvu i dinstajte 5 minuta. Dodajte bijeli luk i dinstajte još minutu pa dodajte “rižu” od brokule i prase te soja sos i dinstajte još nekoliko minuta. U povrće dodajte piletinu pa sve zalijte umućenim jajima. Kratko dinstajte i jelo je spremno.