Sastojci:
2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja bez okusa,
2 pileća prsa bez kostiju,
1 luk,
1 srednje velika mrkva narezana na kolutiće,
1 čehno bijelog luka,
pola šolje smrznutog graška,
pola prase,
3 jaja,
3 šolje naribane brokule,
2 kašike soja umaka,
so,
biber.
Priprema:
1. U većoj tavi ili woku na zagrijanom ulju pecite piletinu začinjenu solju i biberom. Pržite barem 5-6 minuta pa izvadite na tanjir.
2. U tavi dinstajte luk nekoliko minuta pa dodajte grašak i mrkvu i dinstajte 5 minuta. Dodajte bijeli luk i dinstajte još minutu pa dodajte “rižu” od brokule i prase te soja sos i dinstajte još nekoliko minuta. U povrće dodajte piletinu pa sve zalijte umućenim jajima. Kratko dinstajte i jelo je spremno.