Sastojci:

50 g svježih crnih truba,

200 g kestenja,

250 g sira mileram,

3-4 čehna bijelog luka,

1 crveni luk,

20 g šumskih brusnica,

so,

biber,

ružmarin,

timjan.

Priprema:

1. Kestenje zarežite na ravnoj strani ploda i prelijte hladnom vodom i stavite kuhati još 20 minuta nakon što voda zavrije. Dok su kesteni još topli, istisnite plod iz ljuske kroz zarez.
2. Dobivenu smjesu umiješajte u na laganoj vatri rastopljeni mileram i miješajte dok ne dobijete više-manje jednoliku smjesu. Prema potrebi i želji, dodajte vode, miljeka ili vrhnja.
3. U međuvremenu na zagrijanom ulju pirjajte ustinjene gljive i sitno nasjeckani bijeli luk. Nakon 5-8 min umiješajte umak od kestena s gljivama, dodajte začine (so, papar, ružmarin i timjan).
4. Često miješajući kuhajte još 10-15 minuta dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte nasjeckani lisnati dio omanjeg luka.
5. Poslužite s njokima, tjesteninom ili rižom. Na vrhu pospite pola šake šumskih brusnica.