Sastojci:

 

1 kg junetine,

3 crvene paprike,

2 glavice luka,

2 mrkve,

peršun,

celer, so, suhi začn,

biber,

2 kašičice crvene paprike,

ulje,

voda,

štapići za ražnjiće.

 

Priprema: 

 

  1. Meso posolite i pobiberite pa ga izrežite na manje komade, a crveni luk i paprika na šire listove. Mrkvu isjeckajte na kolutiće. Na čačkalice redajte komad mesa, komad luka, komad paprika, kolutić mrkve i tako redom dok ne popunite čačkalicu.

 

  1. Svaki ražnjić malo propržite na tavi, a potom ih redajte u šerpu, posolite i pobiberite te dodajte usitnjeni peršun i celer. Dodajte vode, toliko da sve prekrije. Kada voda prokuha, smanjite temperaturu i kuhajte na tihoj vatri dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte začinsku papriku.