Sastojci: 350 g tjestenine školjki, 2 kašike maslaca, 1 veći luk – narezan na srednju veličinu, 3 čehna bijelog luka – sitno nasjeckan, 700 g kelja, 500 piletine – sitno narezane, 1 kg i 300 g sira riccote, 3 kašike naribane korice od limuna, 60 g naribanog parmezana.
Pripema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Skuhajte tjesteninu prema naznačenim uputama te je ocijedite.
2. U većem loncu zagrijte maslac te pržite luk i bijeli luk tako dugo kod ne omekšaju. Dodajte nasjeckani kelj, pokrijte posudu te sve kuhajte oko pet minuta dok ne omekša, uz često miješanje. Kelj nakon toga premjestite u posudu s kuhanom i ocijeđenom tjesteninom.
3. Također, dodajte piletinu, riccotu, limunovu koricu, parmezan, so i biber. Sve dobro promiješajte te stavite u veću vatrostalnu posudu. Pecite u rerni oko 30 minuta dok gornji sloj ne postane zlatne boje.