Sastojci:

 

500 gr fileta oslića,

čehno bijelog luka,

veza svježeg peršuna,

1 jaje,

300 g krompira,

1 kašičica soja sosa,

1 kašičica svježe rendanog đumbira,

mljeveni biber,

4 kašike prezli.

 

Priprema:

 

  1. Krompir oguliti, isjeckati na kockice i skuhati. Ocijediti i ostaviti da se ohladi.

 

  1. Ribu skuhati u malo slane vode pa je samljeti na mašini za meso ili u blenderu, dodati izmrvljen bijeli luk, jaje, soja sos, sitno nasjeckani peršun i đumbir te začiniti po ukusu biberom i solju.

 

  1. Dobro izmijesiti masu u blenderu. Krompir izgnječiti kao za pire i izmiješati sa smjesom od ribe. Dodati prezlu i sve zajedno izmiješati rukom.

 

  1. Oblikovati šnicle i pržiti ih na ulju s obje strane po nekoliko minuta.