Sastojci:

 

600 g telećih šnicli,

0,5 dl ulja,

1 manja tikvica,

1 veći luk,

100 g buranije,

100 g kukuruza šećerca,

100 g mrkve,

suhi začin, so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Izlupajte šnicle s obje strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da odstoje 15 minuta. Izrežite ih na veće kocke i propržite na malo ulja. Izvadite ih iz tave pa u isto ulje dodajte krupnije isječen luk, tikvicu sječenu na kocke, buraniju, kukuruz i mrkvu isječenu na štapiće.

 

  1. Dodajte suhi začin i so i dinstajte oko 15 minuta, gotovo je kad povrće postane mekano. Povrće prekrijte šniclama, sve dobro pobiberite i poklopite tavu. Dinstajte na slaboj vatri još 10 minuta da bi meso poprimilo okuse i mirise dinstanog povrća.