Šopska salata

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

500 g paradajza,

600 g krastavaca,

200 g crvene paprika,

200 g zelene paprika,

60 g mladog luka,

1 ljuta papričica.

 

Za preljev:

 

pola kašičice soli,

suhi začin, biber,

70 ml ulja,

2 kašike jabukovog sirćeta.

 

Za posluživanje:

 

150 g feta sira.

 

Priprema:

 

  1. Paradaz, oguljene krastavce i paprike očistite od sjemenki i narežite na kocke. Povrće stavite u dublju zdjelu pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte.

 

  1. Prije posluživanja salatu posolite, pobiberite, dodajte ulje, sirće i dobro izmiješajte. Na kraju dodajte isjeckani feta sir.

 

Preporučujemo