Starinski ćušpajz

po Vasa kuharica

Sastojci:

1kg mrkve,

manja glavica crnog luka,

nekoliko kašika ulja,

kašika brašna,

1 do 2 kašike jabukovog sirćeta,

so,

biber,

ljuta paprika po ukusu.

Priprema:

1. Mrkvu očistite, operite i isjeckajte na tanje kolutiće. U šerpi propržite isjeckani crni luk, a kada omekša dodajte mrkvu. Nastavite dinstati dok mrkva ne omekša pa posolite, pobiberite i dodajte ljutu papriku. Na kraju dodajte brašno, sve promiješajte da se i brašno malo proprži, sipajte sirće i vodu tek da sadržaj prekrije.

2. Kuhajte na slabijoj temperaturi uz povremeno miješanje dok se sos ne zgusne, a mrkva sasvim omekša.

Savjet: Ovako spremljen ćušpajz slaže se s pohovanim mesom ili ćuftama, a može i kao dodatak pečenom krompiru.

Preporučujemo