Sastojci: 2 batata, 3 jabuke, 500 g mrkve, 240 ml kuhanog slanutka, 1 čehno bijelog luka, 2 ljutike, 1 cm svježeg đumbira, 1 čili, 10 g mljevenih badema, maslinovo ulje, 1 l pilećeg temeljca, 5-6 listova svježe kadulje, so i biber.
Priprema:
1. Bijeli luk očistiti i narezati na listiće. Ljutiku ogulite i usitnite. Korijen đumbira ogulite i naribajte. 5-6 listova svježe kadulje sitno nasjeckajte. Čili očistite od sjemenki i nasjeckajte. Mrkve oguliti i narezati na kolutiće, batat ogulite i narežite. Kiselkaste jabuke ogulite i narežite na kockice. Slanutak isperite i ocijedite.
2. U velikoj posudi na maslinovom ulju popržite luk, dodajte batat i bijeli luk i pirjajte 5 minuta. Dodajte čili i đumbir, promiješajte pa dodajte jabuke, mrkvu, slanutak i kadulju. Podlijte temeljcem, posolite i pobiberite.
3. Kuhajte oko 30 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Štapnim mikserom izmiksajte supu u glatku kašu i dodajte mljevene bademe.