Supa sa pilećim mesom

po Vasa kuharica

12

2 komada pilećih prsa bez kožice ili 4 karabataka, isjeckan bijeli dio praziluka,

sjeckana stabljika celera,

2 isjeckane mrkve,

2-3 kašike brašna,

2 kašičice sjeckanog bijelog luka,

grančica timijana,

4 krompira isjeckana na kocke,

800 ml pileće supe,

250 g krem pavlake,

3 kašike putera,

so i biber.

Priprema:

1. U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi i izdinstajte praziluk, mrkvu i celer 3-5 minuta. Potom pospite brašnom, promješajte, pa dodajte pileće meso, bijeli luk i timijan, posolite i pobiberite i kratko propržite.
2. Dodajte krompir, prelijte supom, poklopite i kuhajte na umjerenoj temperaturi nekoliko sati, dok se meso ne raskuha.
3. Na kraju umiješajte krem pavlaku i kuhajte još 15-20 minuta. Poslužite uz hljebu posut rendanim kačkavaljem, zapečen u rerni.

Preporučujemo