12
2 komada pilećih prsa bez kožice ili 4 karabataka, isjeckan bijeli dio praziluka,
sjeckana stabljika celera,
2 isjeckane mrkve,
2-3 kašike brašna,
2 kašičice sjeckanog bijelog luka,
grančica timijana,
4 krompira isjeckana na kocke,
800 ml pileće supe,
250 g krem pavlake,
3 kašike putera,
so i biber.
Priprema:
1. U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi i izdinstajte praziluk, mrkvu i celer 3-5 minuta. Potom pospite brašnom, promješajte, pa dodajte pileće meso, bijeli luk i timijan, posolite i pobiberite i kratko propržite.
2. Dodajte krompir, prelijte supom, poklopite i kuhajte na umjerenoj temperaturi nekoliko sati, dok se meso ne raskuha.
3. Na kraju umiješajte krem pavlaku i kuhajte još 15-20 minuta. Poslužite uz hljebu posut rendanim kačkavaljem, zapečen u rerni.