Sastojci:
1 kg pilećih prsa,
1 glavica luka,
1 red luka,
450 g mekšičke mješavine,
paradajz,
2 ljute nasjeckane papričice,
malo soka limete,
2 avokada,
nekoliko kukuruznih tortilja,
malo korijandera,
malo soli,
malo kima,
bijeli luk.
Priprema:
1.Pileća prsa skuhajte u vodi s pola glavice luka, češnjom češnjaka i malo korijandera. Pileća prsa zatim nasjeckajte na trakice, a vodu u kojoj su se kuhala sačuvajte.
2.U tavi na ulju pirjati nasjeckani luk dok ne omekša pa dodajte meksičku mješavinu i paradajz.
3.Uz neprestano miješanje pirjajte 5-7 minuta pa dodajte piletinu, 1 šoljicu vode u kojoj se piletina kuhala, kumin i ljute papričice.
4.Dobro promiješajte, posolite po želji, smanjite vatru i nastavite pirjati uz miješanje 10 minuta.
5.Servirajte na način da na toplu tortilju stavite nekoliko kašika mješavine piletine i povrća te na vrh iscijedite par kapi soka limete i stavite nekoliko kockica nasjeckanog avokada.