Takos sa piletinom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kg pilećih prsa,

1 glavica luka,

1 red luka,

450 g mekšičke mješavine,

paradajz,

2 ljute nasjeckane papričice,

malo soka limete,

2 avokada,

nekoliko kukuruznih tortilja,

malo korijandera,

malo soli,

malo kima,

bijeli luk.

Priprema:
1.Pileća prsa skuhajte u vodi s pola glavice luka, češnjom češnjaka i malo korijandera. Pileća prsa zatim nasjeckajte na trakice, a vodu u kojoj su se kuhala sačuvajte.
2.U tavi na ulju pirjati nasjeckani luk dok ne omekša pa dodajte meksičku mješavinu i paradajz.
3.Uz neprestano miješanje pirjajte 5-7 minuta pa dodajte piletinu, 1 šoljicu vode u kojoj se piletina kuhala, kumin i ljute papričice.
4.Dobro promiješajte, posolite po želji, smanjite vatru i nastavite pirjati uz miješanje 10 minuta.
5.Servirajte na način da na toplu tortilju stavite nekoliko kašika mješavine piletine i povrća te na vrh iscijedite par kapi soka limete i stavite nekoliko kockica nasjeckanog avokada.

Preporučujemo