Sastojci: 1 kg teleće jetrice, 2 crvena luka, bijeli luk, peršun, klinčić, lovor, so, biber, kašika koncentrata paradajza.
Priprema:
1. Jetricu isjeckate na manje komade, otprilike kao i meso za gulaš.
2. Na ulju prodinstate dva sitno isjeckana crvena luka, te u to dodate jetrcu i lagano dinstate. Nakon pet, šet minuta dodate malo bijelog luka i peršuna te nakon toga koncentrata paradajza, vode, 3 klinčića, list lovora, biber i so (so obavezno na kraju, da džigerica ne postane tvrda).
3. Neka se sve to kuha malo manje od sata. Tada se možete odlučiti da li ćete jelo poslužiti uz kuhanu palentu ili pire krumpir, ili možete ostaviti malo više umaka, pa u to staviti tri, četiri sitno sjeckana krompira tako da vam bude slično kao gulaš. Na kraju kuhanja dodajte još malo sitno nasjeckanog peršina.