Teleći rolat za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

800 g teletine (kare),

100 g pileće džigerice,

100 g sira (trapist),

1 glavica crnog luka,

30 g putera,

šafran,

žalfija,

maslinovo ulje,

sir parmezan,

pileća supa.

Priprema:

1. Luk isijecite sitno i prodinstajte ga na 15 g putera sa žalfijom. Kada je luk upola prodinstan, dodajte džigericu i sve dinstajte pa kada je džigerica upola prodinstana dodajte malo šafrana i nalijte sa šoljom fonda ili vode.

2. Začinite i sve blenderom izblendirajte. Kada ste dobili kompaktnu masu, dodajte malo parmezana i izmiješajte.
Kare filujte nadjevom, poslažite nareske sira i urolajte.

3.15 g putera ugrijte i dodajte malo maslinovog ulja i zapecite rolat sa svih strana ravnomjerno. Uključite rernu na 180 stepeni i stavite rolat da se peče oko 50 minuta.

4. Tokom pečenja da se rolat ne bi previše osušio, skuhajte kesicu ili kocku supe u vodi i time možete prelivati rolat nekoliko puta u toku pečenja kako bi bio ukusniji i sočniji.

5. Kada je rolat gotov, sijecite ga ukoso na kriške. Uz rolat možete služiti pire krompir ili rizi-bizi koji ćete preliti saftom od pečenja.

 

Preporučujemo