Sastojci:
8 manjih odrezaka telećeg buta,
1-2 kašike senfa,
1 kašika ulja,
15 g maslaca,
3 tanke kriške sjeckanog suhog mesa,
4 sjeckana vlasca,
2 mrkve na kolutiće,
2,5 dl supe,
1,5 dl crvenog vina.
Za nadjev:
15 g maslaca,
4 kriške sjeckanog suhog mesa,
50 g hljeba,
2 kašike sjeckanog peršuna,
2 kašičice sjeckane majčine dušice,
sok pola limuna,
so i biber.
Priprema:
1. Na rastopljenom maslacu propržimo suho meso oko 3 minute. Stavimo to u posudu i dodamo hljeb koji smo prethodno namočili u vodi, dodamo peršun, majčinu dušicu, limunov sok, so i biber. Promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji.
2. Teleće odreske razrežite na debljinu od oko 6 mm. Svaki odrezak premažite sa malo senfa, a u sredinu stavite kašiku nadjeva. Umotajte ih i povežite sa čačkalicom ili kanapom.
3. Na zagrijanom ulju ili maslacu propržimo savitke dok ne dobiju tamnožuto boju. U umak od prženja dodamo sjeckano suho meso i vlasac, kolutiće mrkve, promiješamo i dinstamo sve oko 4 minute. Dodamo supu i crveno vino i pustimo da prokuha.
4. Vratimo savitke u umak, a posudu prekrijte aluminijskom folijom i poklopcem. Pecite u rerni oko 40-45 minuta. Složite savitke na tanjir, a umak zgusnite i prelijte preko savitaka.