Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tjestenina sa bundevom i parmezanom

po Vasa kuharica 18/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 450 grama makarona ili špageta, mala glavica crnog luka, čehno bijelog luka, kašika putera, malo soli, malo origana, kašika brašna, šolja pasirane bundeve, šolja mlijeka, pola šolje rendanog parmezana
Priprema:
1. Zagrijte rernu između 215 i 220 stepeni. U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite makarone da se skuhaju. Isjeckajte bijeli i crni luk.
2. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu.
3. Kada se kašica sjedinila sa ostatkom smjese, umješajte i mlijeko, pa sklonite sa ringle.
4. Kuhanu tjesteninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smjesom od bundeve i mješajte tako da sva pasta bude utopljena u smjesu.
5. Pospite pastu rendanim parmezanom i zapecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne istopi.

 

BundevaLuktjestenina

Preporučujemo

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh