Sastojci:

 

500 g tjestenine po izboru,

3 mlada luka,

2 paradajza,

1 glavica zelene salate,

1 šolja kukuruza šećerca,

1 veza peršunovog lista,

100 g feta sira,

4 kašike maslinovog ulja.

 

Priprema:

 

  1. Skuhati tjesteninu i kukuruz, pa procijediti i ostaviti da se hlade.

 

  1. Za to vrijeme oprati i pripremiti mladi luk, zelenu salatu, list peršuna i paradajz.

 

  1. Luk isjeckati sitno na kolutiće, salatu na trakice, paradajz na kriške, a list peršuna na što sitnije komadiće.

 

  1. Svo povrće spojiti, pa dodati kockice feta sira.

 

  1. Preko svega preliti maslinovo ulje i promiješati.

 

  1. Kada se tjestenina i kukuruz prohlade, dodati svježe miješano povrće sa fetom i opet sve izmiješati.