Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Torta s bijelom čokoladom i brusnicama za desert

po Vasa kuharica 20/02/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 150 grama kukuruznog brašna (sitno mljeveno), 100 grama brašna od kvinoje, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 decilitra agave sirupa, 1 kašika ribane korice narandže, 1 kašika ribanog đumbira, 3 decilitra rižinog biljnog napitka, 1/2 decilitra suncokretovog ulja, 300 grama bijele veganske čokolade, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 50 grama indijskih oraščića, 10 grama brusnica, 10 grama ružinih latica, 10 grama pistacija.

Priprema:

1. Kukuruzno i kvinojino brašno staviti u jednu zdjelu, dodati prašak za pecivo, slad, ulje, brusnice, sto grama na kockice nasjeckane bijele čokolade, suncokretovo ulje, đumbir, narandžu, ulje, rižin napitak (2 decilitra) i sve to pomiješati u gustu smjesu te staviti na masni papir u kalup za tortu omjera 28 cm. Biskvit se peče otprilike 20 minuta, a gotov je kada dobije zlatnu boju. Pet minuta nakon što smo biskvit izvadili iz rerne prelijte ga s jednim decilitrom rižinog napitka.

2. Smiksati 100 grama indijskih oraščića u  blenderu s malo vode (pola decilitra) do glatke teksture i dodati otopljenu čokoladu (100 grama) i jednu kašičicu ekstrakta vanilije.

3. Glazuru preliti preko biskvita te po površini staviti pistacije, ružine latice i brusnice kao ukras. Tortu staviti u frižider na dva sata.

 

kukuruzno brašnokvinojanarandža

Preporučujemo

Ukusno: Griz s medom

15/05/2022

Tropski zalogaji

13/05/2022

Cheesecake s limunom za desert

12/05/2022

Američka pita od jabuka za desert

12/05/2022

RECEPT: Muhalebija | KUHAJMO ZAJEDNO

11/05/2022

Čokoladna kokos torta

08/05/2022

Kolač od kafe

06/05/2022

Karamela mafini

05/05/2022

Bulgur s voćem i lješnicima

03/05/2022

Tufahija ukusna i slasna

03/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh