Sastojci: 1 l mlijeka, 250 g šećera, 1 vanilin šećer, 150 g pšeničnog griza, 50 g kakao praha, 400 g očišćene mrkve, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 ml vode, 80 g gustina.
Priprema:
1. Očišćenu mrkvu narezati i kuhati, da omekša. Kada je mrkva kuhana, procijediti i propasirati štapnim mikserom.
2. Posebno prokuhati mlijeko. Dodati šećer, vanilin šećer i griz. Neprestano miješati, da krem dobije potrebnu gustinu. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati kakao prah, a u drugi možete dodati ribanu koricu limuna. U pleh sipati tamni dio, pa preko tamnog – svijetli dio kreme.
3. U pire od mrkve dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Kuhati nekoliko minuta. Dodati gustin, pomiješan sa malo tople vode. Kratko kuhati, pa sipati preko griz kreme. Dobro ohladiti, pa rezati na kocke ili šnite. Dekorirati po želji.