Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tunjevina sa povrćem za ručak

po Vasa kuharica 22/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 500 g svježe tunjevine, po 2 crvene i zelene paprike, 3 paradajza, 6 krompira srednje veličine, 2 glavice luka, 2 čehna bijelog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 100 ml bijelog vina, 200 ml temeljca, kašičica sjeckane majčine dušice, so, biber.

Priprema:

1. Tunjevinu izrežite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i bijeli luk isjeckajte.

2. U dubokoj tavi zagrijte ulje, miješajući pržite papriku, luk i bijeli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i temeljac, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuhajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta.

3. Desetak minuta prije kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

 

bijeli lukLukpaprikaparadajztunjevina

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh