Ukusan i mirisan zimski ručak: Loptice od sira s povrćem

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g cvekle,

200 g feta sira,

luk,

čehno bijelog luka,

jaje,

so,

biber,

2 kašike sjeckanog začinskog bilja,

60 g krušnih mrvica,

50 g sjeckanih oraha,

kašika susama,

100 g rikule,

maslinovo ulje,

limunov sok

Priprema:

1. Na lim obložen aluminijskom folijom stavite veće komade oguljene cvekle. Začinite je s malo maslinova ulja, soli i sjeckanim začinskim biljem.

2. Pecite je na 220 stpeni oko 45 minuta.

3.Ohladite i naribajte, pomiješajte s izmrvljenom fetom, solju, biberom, jajem, susamom, orasima i krušnim mrvicama.

4. Oblikujte loptice i stavite ih natrag u pećnicu oko 15 minuta. Ohladite i poslužite uz rikulu te začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.

 

Preporučujemo