Sastojci:

1 tikvica,

maslinovo ulje,

250 g pilećih prsa,

7-8 čeri paradajza,

1 čehno bijelog luka,

so,

biber,

osušeni bosiljak,

pola šolje pileće supe,

pola šolje grčkog jogurta,

pola šolje rendanog parmezana.

 

Priprema:

 

  1. Tikvicu izrezati na tanke kriške, posoliti i ostaviti da stoji 20 minuta. Potom papirnom salvetom odstraniti višak vode iz tikvice.

 

  1. U tavu sipati maslinovo ulje, piletinu izrezanu na kockice, posoliti i pobiberiti. Dodati tikvicu, paradajz izrezan na pola i osušeni bosiljak. Propržiti, izvaditi iz tave pa u nju staviti nasjeckan bijeli luk i dodati pileću supu.

 

  1. Smanjiti temperaturu i dodati grčki jogurt, parmezan, pola kašičice osušenog bosiljka. Sve promiještati i dodati meso. Ponovo promiješati i poslužiti.