Sastojci:
400 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea
300 g tjestenine (fusilli)
500 g pelata iz konzerve
250 g gaude
2 mrkve
1 luk
2 češnja bijelog lula
Bosiljak
Origano
Biber
So
Priprema:
Pileći file isjeći na što manje kockice, pa ga kratko prepržiti na malo ulja te izvaditi i ostaviti sa strane. U istu posudu u kojoj ste pržili piletinu dodajte sitno nasjeckan luk, pa ga dinstajte par minuta. Ubacite narendanu mrkvu i sitno nasjeckani bijeli luk. Kratko dinstajte pa vratite kockice piletine. Sve posolite, pobiberite i dodajte bosiljak i origano. Pelat paradajz isjeckajte na kockice, pa ga zajedno sa sosom dodajte mesu i mrkvi. Neka sve krčka oko 20 minuta.
Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju, pa je iz šerpe direktno prebacite u tepsiju. Ne morate je previše cijediti. Sve prelijte sa sosom, pa preko toga izrendajte sir i stavite u zagrijanu rernu na 200°C oko 25 minuta, odnosno dok sir lijepo ne porumeni.