Ukusna i slasna zapečena tjestenina s pilećim fileom

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea

300 g tjestenine (fusilli)

500 g pelata iz konzerve

250 g gaude

2 mrkve

1 luk

2 češnja bijelog lula

Bosiljak

Origano

Biber

So

Priprema:

Pileći file isjeći na što manje kockice, pa ga kratko prepržiti na malo ulja te izvaditi i ostaviti sa strane. U istu posudu u kojoj ste pržili piletinu dodajte sitno nasjeckan luk, pa ga dinstajte par minuta. Ubacite narendanu mrkvu i sitno nasjeckani bijeli luk. Kratko dinstajte pa vratite kockice piletine. Sve posolite, pobiberite i dodajte bosiljak i origano. Pelat paradajz isjeckajte na kockice, pa ga zajedno sa sosom dodajte mesu i mrkvi. Neka sve krčka oko 20 minuta.

Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju, pa je iz šerpe direktno prebacite u tepsiju. Ne morate je previše cijediti. Sve prelijte sa sosom, pa preko toga izrendajte sir i stavite u zagrijanu rernu na 200°C oko 25 minuta, odnosno dok sir lijepo ne porumeni.

Preporučujemo