Sastojci:
1 kg kelerabe,
750 g mljevenog mesa,
2 glavice crnog luka,
po 4 kašike ulja i maslaca,
200 ml kisele pavlake,
4 jaja,
kašika isjeckanog lišća peršuna,
so,
biber.
Priprema:
1. Ogulite i operite kelerabu pa isjeckajte na štapiće. Na puteru prodinstajte isjeckani luk pa dodajte isjeckanu kelerabu. Dinstajte dok ne omekša, a na kraju posolite.
2. Priprema smjese: na ulju prodinstajte drugu glavicu luka, dodajte mljeveno meso i začinite biberom i solju. Po završetku dinstanja dodajte isjeckan peršunov list i jedno razmućeno jaje.
3. Tepsiju ili vatrostalnu zdjelu podmažite uljem ili maslacem pa redajte sloj kelerabe i sloj mesa dok se masa ne potroši. Posljednji sloj treba biti s kelerabom. Potom razmutite preostala jaja sa pavlakom i prelijte musaku, pa probušite malo viljuškom tako da preljev stigne do dna.