Ukusna musaka

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kg kelerabe,

750 g mljevenog mesa,

2 glavice crnog luka,

po 4 kašike ulja i maslaca,

200 ml kisele pavlake,

4 jaja,

kašika isjeckanog lišća peršuna,

so,

biber.

Priprema:

1. Ogulite i operite kelerabu pa isjeckajte na štapiće. Na puteru prodinstajte isjeckani luk pa dodajte isjeckanu kelerabu. Dinstajte dok ne omekša, a na kraju posolite.

2. Priprema smjese: na ulju prodinstajte drugu glavicu luka, dodajte mljeveno meso i začinite biberom i solju. Po završetku dinstanja dodajte isjeckan peršunov list i jedno razmućeno jaje.

3. Tepsiju ili vatrostalnu zdjelu podmažite uljem ili maslacem pa redajte sloj kelerabe i sloj mesa dok se masa ne potroši. Posljednji sloj treba biti s kelerabom. Potom razmutite preostala jaja sa pavlakom i prelijte musaku, pa probušite malo viljuškom tako da preljev stigne do dna.

Preporučujemo