Sastojci: 

300 g mocarele,

pola kašičice morske soli,

pola šolje maslinovog ulja,

2 kašike maslaca,

1 šolja sitno nasjeckanog crvenog luka,

3 čehna sitno nasjeckanog bijelog luka,

500 g tjestenine,

4 šolje zrelog paradajza nasjeckanog na kockice,

tri četvrtine šolje parmezana,

pola šolje nasjeckanog bosiljka.

 

Priprema:

 

  1. Nasjeckajte mocarelu i posolite je. Stavite kuhati tjesteninu. Zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk i dinstajte te kasnije dodajte i bijeli luk. Kada luk omekša dodajte paradajz. Nastavite dinstati još 5 minuta, tek toliko da paradajz omekša.

 

  1. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u paradajz. Tjesteninu i paradajz maknite s vatre, dodajte posoljenu mocarelu i parmezan. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte bosiljak.