Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusne ćufte s lososom

po Vasa kuharica 24/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: oko 600 g krompira, 1 jaje, 2 kašike brašna, 1 kašičica praška za pecivo, so, biber, 1 kašika sjeckanog vlasca. Za umak: 5 kašika vajkrema, 3 kašike grčkog jogurta, 1/2 kašike sjeckanog kopra I još: oko 50 g dimljenog lososa, 1 limun.

Priprema:

1. U zdjelici pomiješajte vajkrem, grčki jogurt i kopar. Poklopite i ostavite u frižider do služenja.
2. Krompir ogulite pa stavite u šerpu, nalijte vodu i sipajte pola kašičice soli. Kuhajte dok ne bude skoro kuhan. To ćete provjeriti tako što ćete u krompir zabosti nož, ako ulazi ali sa malim otporom, gotov je. Sklonite sa vatre, ocijedite od vode i ostavite da se krompir ohladi.
3. Kada se krompir ohladi, narendajte ga na krupno u dublju posudu. Dodajte jaje, so i biber po ukusu, vlasac, brašno i prašak za pecivo. Promiješajte dobro pa oblikujte ćuftice debljine oko 1 cm. Ako se masa lijepi za ruke, blago ih pokvasite hladnom vodom. Poredajte na tacnu obloženu folijom, pa ostavite oko 15 minuta u frižideru.
4. Ćufte pržite na ulju, na srednje jakoj vatri, dok ne dobiju zlatnu boju sa obje strane. Vadite ih na kuhinjski ubrus.
5. Poslužite tople uz umak, šnite dimljenog lososa i kriške limuna.

 

biberbrašnoJajaKrompirso

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh