Sastojci za fil: 250 g mljevene teletine ili junetine, 1 mala glavica crvenog luka, so, biber.
Za tijesto: 500 g brašna, 1 kašika ulja, voda po potrebi, so.
Za preljev: 250 ml milerama, 250 ml jogurta, 1 čehno bijelog luka, puter, aleva paprika, začini.
Priprema:
1. Umijesiti tijesto od brašna, vode i kašike ulja. Tijesto treba biti srednje mekoće, a najbolje ga je ostaviti preko noći u frižideru da bi se s njim lakše radilo.
2. Luk izrežite na kockice, pomiješajte s mesom, solju, začinom i biberom i ostavite da odstoji.
3. Tijesto razvucite na debljinu od 3-5 mm i režite na kockice.
U svaku kockicu stavite malo mesa pa preklopite da napravite trokutić.
4. Veličina klepa zavisi od vas, ali nekada su se domaćice cijenile po tome čije su klepe manje.
5. Klepe kuhajte u hladnoj vodi dok ne budu gotove.
6. Prelijte ih mješavinom jogurta i milerama ukoji ste stavili bijeli luk i alevom paprikom koju ste popržili na puteru.