Sastojci:
450 g batata,
1 kašika maslinovo ulje,
luk crveni,
2 crvene paprika,
čehno bijelog luka,
300 g mljevene puretine,
2 šoljice pasirane rajčice,
1,25 šoljica kravljeg mlijeka,
1 kašika kukuruzno brašno ili krupica,
2 šake špinat,
4 komada tijesta za lazanje,
šoljica parmezana.
Priprema:
1.Skuhajte krompire. Ugrijte pola ulja u tavi pa popržite luk, papriku i bijeli luk. Nakon dvije, tri minute dodajte meso i pržite pet minuta dok ne dobije boju. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte dok ne zavrije.
2. Smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte slatki krompir.
3. U međuvremenu pomiješajte četvrtinu šoljice mlijeka s kukuruznim brašnom. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i pustite da zavrije. Umiješajte pomiješano mlijeko i brašno. Kuhajte dvije minute miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i poklopite.
4. Blanširajte špinat i ocijedite ga pa sitno nasjeckajte. Namastite vatrostalnu posudu ostatkom ulja te dno pokrijte tijestom za lazanje. Pospite s pola smjese od puretine i špinatom. Poklopite s još tijesta pa ponovite postupak. Na kraju zadnji list tijesta prelijte mlijekom i pospite sirom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni.