Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusne lazanje

po Vasa kuharica 18/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 450 g batata, 1 kašika maslinovo ulje, luk crveni, 2 crvene paprika, čehno bijelog luka, 300 g mljevene puretine, 2 šoljice pasirane rajčice, 1,25 šoljica kravljeg mlijeka, 1 kašika kukuruzno brašno ili krupica, 2 šake špinat, 4 komada tijesta za lazanje, šoljica parmezana.
Priprema:
1.Skuhajte krompire. Ugrijte pola ulja u tavi pa popržite luk, papriku i bijeli luk. Nakon dvije, tri minute dodajte meso i pržite pet minuta dok ne dobije boju. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte dok ne zavrije.
2. Smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte slatki krompir.
3. U međuvremenu pomiješajte četvrtinu šoljice mlijeka s kukuruznim brašnom. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i pustite da zavrije. Umiješajte pomiješano mlijeko i brašno. Kuhajte dvije minute miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i poklopite.
4. Blanširajte špinat i ocijedite ga pa sitno nasjeckajte. Namastite vatrostalnu posudu ostatkom ulja te dno pokrijte tijestom za lazanje. Pospite s pola smjese od puretine i špinatom. Poklopite s još tijesta pa ponovite postupak. Na kraju zadnji list tijesta prelijte mlijekom i pospite sirom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni.

 

BatatLukMaslinovo uljepaprika

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh