Sastojci za umak:

2 kašike limunske trave,

1 vezica mente,

2 kašike korijandera,

1 kašika bijelog luka,

1 kašika ljute paprike,

1 kašika đumbira.

Okruglice:

300 g mljevenog mesa,

2 kašike soja umaka,

1 kašika isjeckanog bijelog luka,

2 kašike đumbira,

pola kašičice mljevenog cimeta,

vezica korijandera,

1 mladi luk,

so,

biber.

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke pa oblikujte 12 kuglica.
2. Ugrijte ulje u tavi pa pržite okruglice da se jednako zapeku sa svih strana.
3. Poredajte gotove okruglice na ražnjiće. Napravite slatko-kiseli umak.
4. Pomiješajte vino, šećer i limunsku travu pa kuhajte sve na umjerenoj vatri. Kad se tekućina smanji za trećinu, ocijedite je te dodajte metvicu, korijander, bijeli luk, ljutu papričicu i đumbir.