Sastojci za umak:
2 kašike limunske trave,
1 vezica mente,
2 kašike korijandera,
1 kašika bijelog luka,
1 kašika ljute paprike,
1 kašika đumbira.
Okruglice:
300 g mljevenog mesa,
2 kašike soja umaka,
1 kašika isjeckanog bijelog luka,
2 kašike đumbira,
pola kašičice mljevenog cimeta,
vezica korijandera,
1 mladi luk,
so,
biber.
Priprema:
1. Pomiješajte sve sastojke pa oblikujte 12 kuglica.
2. Ugrijte ulje u tavi pa pržite okruglice da se jednako zapeku sa svih strana.
3. Poredajte gotove okruglice na ražnjiće. Napravite slatko-kiseli umak.
4. Pomiješajte vino, šećer i limunsku travu pa kuhajte sve na umjerenoj vatri. Kad se tekućina smanji za trećinu, ocijedite je te dodajte metvicu, korijander, bijeli luk, ljutu papričicu i đumbir.