Sastojci:
600 g telećih šnicli,
0,5 dl ulja,
1 manja tikvica,
1 veći luk,
100 g buranije,
100 g kukuruza šećerca,
100 g mrkve,
suhi začin,
so,
biber.
Priprema:
- Izlupajte šnicle s obje strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da odstoje 15 minuta. Izrežite ih na veće kocke i propržite na malo ulja. Izvadite ih iz tave pa u isto ulje dodajte krupnije isječen luk, tikvicu sječenu na kocke, buraniju, kukuruz i mrkvu isječenu na štapiće.
- Dodajte suhi začin i so i dinstajte oko 15 minuta, gotovo je kad povrće postane mekano. Povrće prekrijte šniclama, sve dobro pobiberite i poklopite tavu. Dinstajte na slaboj vatri još 10 minuta da bi meso poprimilo okuse i mirise dinstanog povrća.