Sastojci:
3 zemičke stare barem dva dana,
250 ml mlijeka,
25 g maslaca,
pola glavice luka,
150 g suhog mesa,
kašika sjeckanog peršuna,
2 jaja,
60 g oštrog brašna,
1,5 l goveđe supe.
Priprema:
1. Zemičke narezati na kockice, staviti u posudu, posoliti, preliti mlijekom, promiješati rukom i ostaviti da se smoče. U tavi na rastopljeni maslac dodati sjeckani luk, nasjeckano suho meso i pržiti dok luk ne požuti. Sve to dodati namočenim zemičkama pa umiješati peršun i umućena jaja. Uz postepeno dodavanje brašna, rukama umijesiti smjesu. Zdjelu prekriti tanjirom i ostaviti da stoji 15 minuta.
2. Ruke navlažiti vodom i od smjese oblikovati knedle pa ih kuhati u vreloj i slanoj vodi, a kad isplivaju na površinu, kuhati još nekoliko minuta.
3. Kuhane knedle staviti na tanjire, preliti goveđom supom i poslužiti.