Sastojci:

2 šoljice kus kusa,

2 šoljice pilećeg temeljca,

2 glavice ljubičastog luka,

šoljica leće,

100 grama rukule,

4 pileća batka,

maslinovo ulje,

limunov sok od jednog iscijeđenog limuna,

so,

biber.

Priprema:

1. Luk narežite na krupne listove te ga zajedno s piletinom zapecite na maslinovom ulju. Zapečeni luk izvadite i ostavite da se ocijedi.
2. Pileći temeljac zagrijte, njime prelijte kus kus i ostavite desetak minuta. Zatim piletini na ulju dodajte leću, malo posolite te prelijte vodom. Kuhajte dvadesetak minuta. Ocijedite leću, a piletinu ostavite da se malo ohladi, zatim odvojite meso od kostiju te ga usitnite.
3. Kus kusu dodajte leću i usitnjenu piletinu. Promiješajte, dodajte rukulu, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom te na kraju ukrasite listovima pečenog luka.