Sastojci:

300 g riže,

1 vezica špargli,

1 kocka za supu,

malo bijelog vina,

3 mlada luka,

maslinovo ulje,

so,

biber,

parmezan.

Priprema:

1. Luk iseckajte na kolutiće i stavite da se prodinsta na ulju. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte rižu pa ostavite da se proprži oko tri minuta i dolijte bijelog vina.
2. Skuhajte špargle i stavite ih u zdjelu hladne vode kako bi sačuvale boju. U drugoj šerpi skuhajte supu od kocke i, kad vino ispari, postepeno je ulivajte u tavu sa rižom i lukom, sve dok riža ne postane “al dente”, odnosno tvrđe skuhan po standardima italijanske kuhinje.
3. Isjecite špargle i dodajte ih u tavu sa rižotom. Promješajte i ostavite još nekoliko minuta da se krčka na tihoj vatri. Jelo odozgo pospite parmezanom.