Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusni rižoto s mladim lukom

po Vasa kuharica 07/12/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

300 g riže,

1 vezica špargli,

1 kocka za supu,

malo bijelog vina,

3 mlada luka,

maslinovo ulje,

so,

biber,

parmezan.

Priprema:

1. Luk iseckajte na kolutiće i stavite da se prodinsta na ulju. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte rižu pa ostavite da se proprži oko tri minuta i dolijte bijelog vina.
2. Skuhajte špargle i stavite ih u zdjelu hladne vode kako bi sačuvale boju. U drugoj šerpi skuhajte supu od kocke i, kad vino ispari, postepeno je ulivajte u tavu sa rižom i lukom, sve dok riža ne postane “al dente”, odnosno tvrđe skuhan po standardima italijanske kuhinje.
3. Isjecite špargle i dodajte ih u tavu sa rižotom. Promješajte i ostavite još nekoliko minuta da se krčka na tihoj vatri. Jelo odozgo pospite parmezanom.

LukRižavino

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh